De Bildung Academie is een jonge organisatie, opgericht in 2015, door ongeveer 50 studenten en docenten uit Amsterdam, Leiden en Utrecht. Sindsdien bouwen we aan bottom-up onderwijs, waar studenten weer eigenaar worden van hun eigen vorming en waar onderwijs aansluit bij de vragen van deze tijd.

 

Bouwers 

In het onderwijs en de organisatie van de De Bildung Academie zijn bouwers cruciaal. Bouwers zijn studenten, alumni en andere geïnteresseerden die vrijwillig en vanuit hun eigen passie één of meerdere dagen per week in teamvorm diverse taken binnen de academie op zich nemen.

Lees hier verder over de bouwers van De Bildung Academie.

 

Meesters 

Het onderwijs op De Bildung Academie wordt verzorgd door leermeesters en gastmeesters. Leermeesters zijn ervaren deskundigen die nauw bij de ontwikkeling van onze modules betrokken zijn en er de inhoudelijke verantwoordelijkheid voor dragen. Zij ontvangen een kleine vergoeding voor hun grote inzet. Gastmeesters zijn experts vanuit het wetenschappelijke, maatschappelijke of commerciële domein die één of meerdere malen vrijwillig een college, training, expeditie of workshop verzorgen in een module of in de bildungflow. Door hun ervaring en kennis met de studenten te delen, maken de meesters ons bildungsonderwijs tot werkelijkheid.

Wil je weten welke meesters allemaal zijn aangesloten bij de academie? Kijk hier verder.

 

Studenten

De studenten van De Bildung Academie spelen een bijzondere rol. Zij nemen deel aan het onderwijsprogramma, maar zijn niet alleen ‘onderwijsconsumenten’. Integendeel: er wordt van studenten verwacht dat ze zelf actief vormgeven aan hun onderwijs door projecten te organiseren, in gesprek te gaan met meesters en eigen onderzoek te doen. Indien gewenst kunnen deelnemende studenten ook bijdragen aan de organisatie door bijvoorbeeld workshops te organiseren, stukken te schrijven voor de redactie of presentaties te geven op informatieavonden. Studenten geven feedback op elke module die ze volgen en zorgen er zo voor dat de academie zich telkens kan verbeteren.

Eigenaarschap van studenten? Lees hier verder.

 

Vrienden

De academie wordt omringd door een grote kring geïnteresseerden met allerlei achtergronden: onderwijsmakers, onderwijzers, ondernemers, kunstenaars, bestuurders en vele anderen volgen de ontwikkeling van de academie op afstand of van dichtbij. Mede dankzij hun feedback en input kunnen we onze koers en ons onderwijsaanbod steeds optimaliseren en afstemmen op de behoeften in de samenleving. We nodigen onze vriendenkring graag uit voor onze evenementen en houden ze per mail op de hoogte van bildungsnieuws.

 

Bent u ook benieuwd naar Bildung? Stuur een mail naar info@debildungacademie.nl om mee te bouwen,  de nieuwsbrief te ontvangen of een vraag te stellen.