De pilot – hoe ziet die er uit?
Als leraar volg je een cursus van zeven maandagen waarbij het hoe en het waarom van Bildung in het voortgezet onderwijs wordt onderzocht. Centraal hierin is het samen bouwen van lessen. Aan het eind van de cursusreeks krijgt iedere deelnemer een exemplaar mee van de samen gemaakte lessen.

Iedere cursusdag zal worden geopend met een plenaire sessie, waarin een gastspreker uit de onderwijswereld, de wetenschap, de kunst, het bedrijfsleven of het maatschappelijke veld een verdieping in een bepaald thema verzorgt. Deze plenaire sessies zullen in het teken staan van het zelf ervaren van Bildung.

Tijdens de middag zal er ruimte zijn voor het formuleren van je eigen leervragen en het ontwerpen van lessen – iets wat binnen De Bildung Academie ‘materialisatie’ wordt genoemd. Je leert hier hoe je een ‘bildungsles’ vormgeeft, en je gaat onderzoeken hoe je eigen leerlingen deze lessen ervaren.

Lees hier meer over de pilot, over Bildung en het belang van Bildung in het voortgezet onderwijs.

 

Schrijf je in!  

Praktische informatie:

De kick-off zal plaatsvinden op de locatie van De Bildung Academie in CREA, in Amsterdam. De andere cursussen zullen plaatsvinden op verschillende locaties in en buiten Amsterdam.

Het inschrijfgeld voor de zevendaagse pilot bedraagt €250,-. Dit bedrag is inclusief het lesboek, de lunch, koffie en thee. Aan het eind van de cursus zul je een certificaat ontvangen als bewijs van deelname aan de Bildung-docentenopleiding.
*Let op: Tijdens de pilot kunnen er niet meer dan 20 docenten meedoen, dus wees er snel bij!

 

Vragen?
Lees hier meer over de pilot, over Bildung en het belang van Bildung in het voortgezet onderwijs.
Voor verdere vragen kun je terecht bij:  bildungvoordocenten@debildungacademie.nl.
N.B.: Deze cursus is tevens toegankelijk voor schoolleiders en lerarenopleiders, maar gezien de cursus nadrukkelijk in het teken zal komen te staan van het bouwen van lessen, wordt er voorrang verleend aan docenten.