Kunst

person-woman-art-creative

Kunst bestaat in vele soorten en maten: van een zelfportret tot een bijzonder kledingstuk en van een wiel op een krukje tot een balletvoorstelling in de Stopera. Bij de Academie krijg je de mogelijkheid om verschillende kunstdisciplines te ontdekken.

START:
03/04/2017
DURATION:
6 weken

Address

De Bildung Academie   View map

Wat is kunst? Wat is kunst voor jou? Kan kunst ons op de een of andere manier verrijken, helpen of een spiegel voorhouden? Deze module biedt de mogelijkheid om de wereld van theater, muziek, beeldende of toegepaste kunst te verkennen door middel van analyses, ervaringen en experimenten. Dat gebeurt in colleges over kunstgeschiedenis en kunstfilosofie, maar ook door je te verdiepen in een specifieke kunstenaar, door het evaluatieproces in galerieën bij te wonen en door kijkopdrachten uit te voeren waarin de student kunst inzet voor zijn eigen ontwikkeling en creativiteit.Studenten verzamelen hun bevindingen op een kunstzinnige wijze en worden zo in staat gesteld om te bepalen welke waarde en functie kunst heeft, voor henzelf en voor de wereld.

Betrokken meesters zijn onder andere Adriana González Hulshof MA, dr. Jeroen Lutters, Henri Snel MArch, Yuri Veerman, Frances Sanders, Aaltje van Zweden MA en prof. dr. Erik Scherder.kunst

 

Ontwikkeling van de kritisch-analytische, empathische, ethische en expressieve kerncompetentie

Integratie van theorie en praktijk

Interdisciplinaire aanpak

Materialisatie van het geleerde

TOP