Hanna Naus

Picture1

Hanna Naus

Kernteam & Avondbildung

Ik geloof  dat je zelf de verandering dient te zijn die je wilt zien in de wereld. De Bildung Academie is een plek waar deze uitspraak van Gandhi voor mij werkelijkheid is geworden door samen te gaan doen. We hebben samen onze eigen idealen en dromen vormgegeven en verwezenlijkt en zijn nu al twee jaar gedreven bezig om vanuit ons eigen verlangen het Nederlandse onderwijslandschap te inspireren. En dat is wat de Bildung Academie mij heeft gegeven. Een diep geloof in mensen en hun kracht, moed, durf, ontwikkelingscapaciteit, weerbaarheid en kwetsbaarheid. En een diep geloof dat verandering echt ontstaat als je zelf met kleine stapjes aan de slag gaat.

Ik ben vanaf het eerste semester dat DBA haar deuren opende voor studenten betrokken bij de beweging als externe trainer. De actieve houding van DBA prikkelde mij enorm, waardoor ik vervolgens ben blijven plakken en actief ben gaan meebouwen. Nu ben ik werkzaam als lid van het kernteam en richt ik me op het ontwikkelen van kortlopende onderwijsporogramma’s bij Avondbildung, die toegankelijk zijn voor iedereen!

Ik sta open voor de wereld om me heen en wordt gedreven door verwondering. Ik verbind en luister graag vanuit mijn hart. Mensen maken mij nieuwsgierig. DBA is voor mij een plek waar ik dit kwijt kan. Het is een plek waar mensen zichzelf en elkaar waarlijk ontmoeten. Een plek waar ruimte is om je unieke aspecten te onderzoeken en te leven. Een plek waar je wordt uitgenodigd om actief stil te staan bij jezelf, de ander en de maatschappij. Ik geniet van intermenselijke processen en ik vind het heerlijk om hiermee te mogen werken.

 

Ontwikkeling van de kritisch-analytische, empathische, ethische en expressieve kerncompetentie

Integratie van theorie en praktijk

Interdisciplinaire aanpak

Materialisatie van het geleerde

TOP