Sietse de Kok

Ontwerpers - 1 (1)

Sietse de Kok

Initiatiefnemer & Ontwerper

Mijn naam is Sietse de Kok. Vier jaar geleden reisde ik af naar het beloofde onderwijsland om aan mijn studie Wijsbegeerte te beginnen: De Universiteit van Amsterdam. Inhoudelijk voelde ik mij nooit eerder zo op mijn plek, verhitte discussies, diepgaande artikelen en dikke boeken. Desondanks knaagde er wat, miste er wat.

Zo werd ik één van de initiatiefnemers van het eerste uur bij De Bildung Academie. Voor mij was het de perfecte aanvulling op mijn studie, eindelijk een manier om constructief en praktisch bezig te zijn met de kennis en ervaring die ik binnen en buiten het onderwijs had opgedaan. Ik leerde er hoe een stichting of bedrijf werkt, hoe marketing werkt, hoe je productief samen kan werken en hoe je onderwijsprogramma’s vorm geeft. Maar bovenal wat de realiteit is voor de onderwijsinstellingen en haar personeel, van bestuurder tot docent, van decaan tot student.

Maar aan alle mooie verhalen komt een eind, zo ook voor mij bij De Bildung Academie. Na een jaar fulltime te hebben bijgedragen, dwong mijn studie en mijn baan mij om drastisch te minderen, totdat ik werd betrokken bij De Bildung Ontwerpschool. Hier wens ik de voor mij mooiste kanten van De Bildung Academie weer bij elkaar te brengen: op bezoek gaan bij onderwijsinstellingen, ze leren kennen, ze hoop terug geven en samen onderwijs vormgeven dat in hogere mate weet te voldoen aan de wensen van alle betrokkenen. Dan werken we samen, niet alleen.

Ontwikkeling van de kritisch-analytische, empathische, ethische en expressieve kerncompetentie

Integratie van theorie en praktijk

Interdisciplinaire aanpak

Materialisatie van het geleerde

TOP