Vierde generatie (10 februari 2017 tot 9 juli 2017)

Hier ben jij nu

Welkom! Hier begint jouw reis naar persoonlijke vorming, academische ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid. Op deze pagina geven we jou een eerste indruk van hoe een semester op De Bildung Academie er concreet uitziet, welke domeinen je zult doorlopen en welke academische en persoonlijke ontwikkelingen je zult doormaken.

-

Opening inschrijvingen

18 oktober gaat de inschrijving open. Ben jij laatstejaars bachelor-, premaster- of masterstudent die ingeschreven staat of maximaal drie jaar geleden inschreven stond voor een universitaire opleiding? Schrijf je dan in! Alfa, bèta of gamma: iedereen is welkom, zo creëren we een diverse en interdisciplinaire groep.

Schrijf je nu in! Schrijf je snel in!

Motivatiebrief

Bedankt voor je inschrijving! Jij weet inmiddels wie wij zijn, maar wie ben jij? Wat heeft jou bij De Bildung Academie gebracht? En wat verwacht je van het komende bildungsjaar? In je motivatiebrief hopen we een eerste indruk te krijgen van je studieloopbaan, jouw motivatie om een half jaar aan Bildung te besteden en je verwachtingen van je deelname.

Lees meer over de inschrijfprocedure

Assessmentdagen

Een brief kan veel zeggen, maar zegt vaak niet genoeg. Daarom maken we graag kennis met je tijdens de assessmentdagen. Je ontmoet op deze dagen voor de eerste keer je potentiële medestudenten en zult met hen een casus te lijf gaan. Achteraf vindt in een gesprek een uitgebreide reflectie plaats over de manier waarop jij en je groep met de casus zijn omgegaan. Daarnaast gaan we na of jouw verwachtingen overeenkomen met onze verwachtingen, wat we jou kunnen bieden en wat jij ons kan bieden.

Lees meer over de inschrijfprocedure

Toelating

Toegelaten? Gefeliciteerd! Je maakt deel uit van de vierde generatie bildungsstudenten! Vanaf dit moment heten we je definitief welkom op De Bildung Academie.

Lees meer over de inschrijfprocedure

Kennismakingsweekend

Het kennismakingsweekend vindt plaats in het weekend van 10 februari, enkele dagen voor de start van het semester. In dit weekend zullen we je verrassen met inspirerende kennismakingsactiviteiten.

10 februari - 12 februari

Introweek

De eerste week van De Bildung Academie noemen we de introweek. In deze week wordt je ‘startpunt’ vastgesteld: waar sta je nu, wat zijn je verwachtingen, wat kan je, wat kan je (nog) niet? Deze week staat daarnaast in het teken van kennismaking en groepscohesie. Tijdens het semester studeer je immers niet alleen, ontwikkel je jezelf niet alleen en ben je niet alleen. Alhoewel jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat, is de aanwezigheid van de ander vaak wezenlijk om tot deze ontwikkeling te komen.

13 februari - 17 februari

Ik & de ander

In het eerste domein ga je aan de slag met kernvragen die bijna ieder mens vroeg of laat tegenkomt, zoals: Wie ben ik, hoe leer ik mijzelf kennen en wat zijn mijn talenten en tekorten? Hoe verhoud ik mij tot de ander? Wil ik mij verhouden tot de ander – ook tot de verre ander? Je volgt de module Identiteit of Overtuigingskracht of Rebellie.

Lees hier meer over de modules 20 februari - 31 maart

De erfschat

Binnen het domein De erfschat onderzoek je de dominante maatschappelijke systemen zoals spiritualiteit, geld en kunst. In andere woorden: de trouwe compagnons van de mensheid, die ons al lange tijd vergezellen. Je volgt de module Kunst of Geld of Religie & spiritualiteit.

Lees hier meer over de modules 3 april – 21 april

Vakantie

De Bildung Academie heeft een week vakantie.

24 april - 30 april

Onze erfschat

Na de vakantie ga je verder met je module uit het domein De Erfschat.

1 mei - 19 mei

Transitie

In het derde domein, Transitie, volg jij modules over jouw leven in een wereld in transitie. In een transitioneel tijdperk worden er enerzijds zaken vernietigd en anderzijds zaken opgebouwd. Transitie is in dat opzicht altijd problematisch, maar aan de andere kant ook veelbelovend. Centrale vragen daarbij zijn: wat wil je behouden en wat dient vernieuwd te worden? Hoe blijf je ‘thuis’ in deze complexe wereld van tempo en transitie, informatie en meningen, overmaat en onvoorspelbaarheid? Je volgt de module Digitalisering of Spullen of Energie.

Lees hier meer over de modules 22 mei – 30 juni

Outroweek

In de outroweek reflecteren we op je individuele ontwikkeling en ontvang je uitgebreide feedback op jouw bildungsreis. Hoe heb je de vier competenties het afgelopen half jaar ontwikkeld en versterkt? Hoe ziet je portfolio eruit? Hoe wil je je ontwikkeling voortzetten? Naast jouw persoonlijke ontwikkeling, wordt ook het onderwijs zelf geëvalueerd. Jouw meningen en ervaringen zijn daarbij van cruciaal belang. Hoe beoordeel jij de opzet en de didactiek van De Bildung Academie? Wat heb je gewaardeerd en wat zijn verbeterpunten?

3 juli – 7 juli