Inschrijfprocedure

DE INSCHRIJVING VOOR SEMESTER 2016-2017 II IS GESLOTEN.

 

Voor wie?

Studenten in het laatste jaar van hun bachelor, premasterstudenten, masterstudenten en alumni die maximaal drie jaar geleden ingeschreven waren aan een universiteit kunnen zich inschrijven voor De Bildung Academie.

 

Fulltime onderwijs 

Het onderwijs van De Bildung Academie is breed, diepgaand en fulltime (30 tot 40 uur per week). Je kunt er een bijbaantje naast hebben in de avonden en in het weekend, maar een studie of minor volgen tijdens het bildungssemester kan niet.

 

€ 1.200,- euro onderwijsvergoeding

Waar betaal je voor? De vergoeding van € 1200,- euro die je als student betaalt voor een semester onderwijs aan De Bildung Academie is het minimale bedrag dat nodig is om je opleidingsprogramma te realiseren. Het geld wordt besteed aan onderwijsmaterialen, huur van de locatie en om een kleine vergoeding voor leermeesters, gidsen en fulltime onderwijsontwikkelaars te bekostigen. Zo waarborgen we de kwaliteit van ons opleidingsprogramma. Behoor je tot onze doelgroep en wil je graag aan De Bildung Academie deelnemen, maar ben je niet in staat om de onderwijsvergoeding binnen een half jaar te betalen? Breng ons van je situatie op de hoogte door een mail te sturen naar info@debildungacademie.nl en wij gaan persoonlijk met je in gesprek.
Op dit moment is De Bildung Academie niet geaccrediteerd, wat betekent dat wij geen rijksbekostiging per student ontvangen. We streven ernaar ons onderwijsprogramma desalniettemin zo toegankelijk mogelijk te houden door de onderwijsvergoeding laag te houden. Ook onderzoeken we diverse aanvullende financieringsmogelijkheden. Voor vragen over de onderwijsbekostiging of advies over mogelijke financiering kan je contact met ons opnemen. Voor informatie over de kwaliteit van ons onderwijsprogramma, die door een onafhankelijke commissie als positief is beoordeeld, verwijzen we je naar het proefvisitatierapport onder Verdieping.

 

1. Invullen inschrijfformulier

Wil je deelnemen aan het vierde semester van De Bildung Academie van 10 februari 2017 tot en met 9 juli 2017? Schrijf je dan voor 27 november 23:59 uur in, zodat je kunt worden uitgenodigd voor een assessment. Wanneer je je na de deadline aanmeldt, is de kans groot dat we je niet meer kunnen plaatsen.

Bij de inschrijving dien je als bijlage toe te voegen:

  • Een motivatiebrief van maximaal 750 woorden.
  • Een kopie van het bewijs van inschrijving voor de universitaire opleiding die je volgt of een kopie van je diploma. Eventueel vermelde studieresultaten (cijfers) dien je onleesbaar te maken.
  • Een kopie van je paspoort of identiteitskaart.
  • Een scan van een portretfoto van jou.

Nadat je stap 1 hebt doorlopen, krijg je bericht over de hieronder weergegeven vervolgstappen.

2. Selectie: assessmentdag

Wanneer je inschrijving in orde bevonden is, word je uitgenodigd voor een assessmentdag.

Tijdens het assessment zullen we nagaan of de verwachtingen die we van elkaar hebben bij elkaar passen. Ben je gemotiveerd om De Bildung Academie te volgen? Bieden wij wat jij zoekt? Door vooraf kennis te maken, kunnen we teleurstelling voorkomen. De details over het assessment ontvang je per mail.

 

3. Toelating: telefonisch gesprek

In dit gesprek zullen we kort reflecteren op het assessment en hoor je of je bent toegelaten.

 

4. Studieovereenkomst: retourneren en betaling

Toegelaten? Gefeliciteerd! Jij behoort tot de derde generatie bildungsstudenten!

Je ontvangt van ons een toelatingsbevestiging met een studieovereenkomst per post. Je dient de studieovereenkomst binnen 14 dagen na ontvangst ondertekend retour te zenden. Met het ondertekenen van de studieovereenkomst ga je akkoord met:

  • De definitieve inschrijving, waarmee je eveneens blijk geeft de opleiding met een grote gedrevenheid te willen volbrengen.
  • De betaling van de onderwijsvergoeding. De onderwijsvergoeding bedraagt € 1200,- euro per student. Betaling kan in één keer of in twee termijnen geschieden.
  • De algemene voorwaarden

Mocht De Bildung Academie de bovenstaande documenten niet binnen 14 dagen retour hebben ontvangen of de betaling niet tijdig is voldaan, kan je toelating ongedaan worden gemaakt.

Als we je documenten en betaling tijdig hebben ontvangen, is de toelating definitief. Je doorloopt vervolgens het opleidingsprogramma dat door de academie wordt aangeboden en verzorgd. Het opleidingsprogramma start op 10 februari 2017 en eindigt op 9 juli 2017.