Samen met u kunnen onze ontwerpers onderwijsprogramma’s voor uw onderwijsinstelling ontwikkelen en aanbieden. In cocreatie komen we tot een bildungsprogramma op maat, uit ons netwerk kunnen gastdocenten worden ingezet en onze vaste docenten kunnen diverse workshops geven en de begeleiding van het onderwijs (of een deel daarvan) op zich nemen. Een dergelijke samenwerking kan bijvoorbeeld de vorm van een vak of een minor aannemen, maar ook andere vormen zijn mogelijk.

Onderwijsprogramma’s van De Bildung Academie kenmerken zich ondermeer door een interdisciplinaire benadering van thematiek, een hoog gehalte aan ervaringsgericht leren, veel ruimte voor eigen invulling voor de student, creatieve, actieve onderwijsvormen, persoonlijke en maatschappelijk betrokken materialisatieprojecten, en georganiseerde ruimte voor reflectie en feedback. De ervaring van het ontwerpen van onderwijsprogramma’s met dergelijke ingrediënten zetten wij graag in wanneer wij samen met u een nieuwe uitdaging aangaan!

 

Neem contact op  

VU vak 1

Voorbeeld: ‘Vorming in Vloeibare Tijden

In februari 2017 is aan de Vrije Universiteit de honoursmodule ‘Vorming in vloeibare tijden’ van start gegaan. In samenwerking met de Vrije Universiteit hebben wij dit programma ontwikkeld en docenten van De Bildung Academie verzorgen de onderwijsbijeenkomsten. Nieuwsgierig naar meer informatie? Hier leest u meer.