Roos van Amstel

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de mens, de mogelijkheden van de taal en de kracht van expressie. Van de theaterschool, via een studie Psychologie naar De Bildung Academie, waar ik nu sinds een paar jaar met veel plezier workshops in onder andere Retorica geef en mensen bij hun persoonlijke ontwikkelingsproces begeleid. Hoe stel je mensen in staat het beste uit zichzelf te halen? Hoe ga je werkelijk de verbinding aan met de ander? Bildung geeft mensen de kans om te veranderen en te groeien en dat is wat mij betreft het mooiste dat er is. Ik geloof met heel mijn hart in ons ideaal en daarover spreek ik graag met u.

Als sociaal psychologe en initiatiefnemer bij De Bildung Academie richt ik me op persoonlijke vorming, expressie en kunst. Vanaf het begin was ik lid van team Onderwijs en coördineerde vanuit die rol onder andere de opzet van de module Overtuigingskracht. Daarnaast heb ik het persoonlijke ontwikkelingsproces van de studenten aan de academie vormgegeven en het groepsproces van de studenten drie semesters lang als gids begeleid.

Op dit moment richt ik me als kernteamlid van De Bildung Academie op het bouwproces van het Jaarprogramma, waarbinnen ik onder andere team Didactiek & Begeleiding coördineer, een adviesteam dat de essentie van het Bildung ideaal omzet in concrete richtlijnen.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het werken met groepen in de vorm van trainingen en workshops, waarbij ik werkvormen uit de trainerswereld en de kunst met elkaar combineer, om zo bewustzijn en gedragsverandering teweeg te brengen.

Dit uit zich onder andere in de vormgeving en begeleiding van de cursus Avondbildung, waarbij gewerkt wordt met een groep mensen van verschillende generaties. Daarnaast bied ik een reeks praktijksessie Retorica aan, waarin mensen worden uitgedaagd hun angst te overwinnen en zicht te oefenen in expressie.

Tweets