logo

Dan maken we ons onderwijs zelf wel! – Koen Wessels

Dan maken we ons onderwijs zelf wel – een bildungsvisie

Begin 2015 bracht een gedeeld gemis studenten en docenten bij elkaar in Amsterdam. Het Nederlandse hoger onderwijs, zo was deze groep meer dan duidelijk, focust te eenzijdig op haar kennis en vaardigheid overdragende taak. Waar is de bildung? Waar is de brede persoonlijke en maatschappelijke vorming? Er volgde een daadkrachtig besluit: Dan maken we ons onderwijs zelf wel!

Zo werd De Bildung Academie geboren. Nu, ruim twee jaar later, vieren wij een nieuwe geboorte. Initiatiefnemer en kernteamlid Koen Wessels nam de tijd en ruimte om zijn ervaringen met en ideeën over bildungsonderwijs neer te laten dalen en vorm te geven in geschreven woord. In Dan maken we ons onderwijs zelf wel – een bildungsvisie neemt Koen je mee op zijn zoektocht naar de bedoeling van onderwijs.

Nieuwsgierig? Neem in Ifilosofie alvast een inkijkje, bekijk het interview met Koen of bestel het boek bij de International School Voor Wijsbegeerte (ISVW).