logo

Vacature – Coach Coördinator (Over Bruggen)

Functie | Coach Coördinator
Plaats | Amsterdam
Omvang | 1,5 dag per week
Sluitingsdatum | 05-10-2018

Wat is ObiA?
Over bruggen in Amsterdam (ObiA) is een uniek onderwijsproject waarin we MBO, HBO en WO studenten samenbrengen. Vanaf februari 2019 gaan de studenten gedurende vijf maanden wekelijks met elkaar aan de slag om met en van elkaar te leren, verschillen te overbruggen en netwerken te verbinden. Dit doen we door de studenten hun eigen festival over verbinding en Amsterdammerschap te laten organiseren. Hierdoor verbinden we netwerken, stimuleren we talent en vormen we we een community.

Waarom hebben we ObiA ontwikkeld?
Met dit project bieden wij een oplossing tegen de groeiende polarisatie, ongelijke kansen en segregatie binnen het Nederlandse onderwijs. Wij stimuleren verbinding en inclusiviteit tussen de studenten door ze in direct contact met elkaar, hun omgeving en de stad Amsterdam te brengen. Niet door te focussen op de verschillen, maar op de overeenkomsten, niet enkel door erover te praten maar juist door samen te doen.

Nu groeien we. En we zoeken jou!
Om dit mogelijk te maken zijn er coaches nodig. Wij zijn opzoek naar een ondernemende en gedreven coach coördinator die hen begeleid. Als coach coördinator ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van een opleidingstraject voor de coaches, het werven van de peercoaches en het begeleiden van de coaches gedurende het ObiA project. In deze functie maak je deel uit van een coördinatieteam van 4 a 5 personen die er samen voor zorgen dat ObiA kan uitgroeien tot hét onderwijsproject als het gaat om inclusie en verbinding.

Wat vragen wij van jou;

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het coachen van jongeren
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van trainingen en workshops
 • Je kunt zelfstandig werken en verantwoordelijkheid dragen
 • Je werkt graag in teamverband
 • Je bent ondernemend
 • Een stevige motivatie;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid;
 • Je hebt ervaring met het werken in diverse groepen

Wat bieden wij jou;

 • Werken aan en vanuit een ideaal in een warme organisatie
 • Hoge mate van zelfstandigheid
 • Nieuwe manieren van werken en leren
 • Veel ruimte voor creativiteit en ideeën, vooral op het speelvlak tussen onderwijs, maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke vorming  
 • Uitdagend werk op een hoog niveau
 • Samenwerken met een hecht coördinatieteam, gedreven vrijwilligers en interessante professionals

Lijkt dit jou leuk en zie jij jezelf deel uitmaken van ons team? Stuur dan je CV met motivatie naar  vacature@debildungacademie.nl  o.v.v. Sollicitatie coach coördinator

Ontstaan OBiA
In oktober 2016 is een groepje enthousiaste onderwijsvernieuwers bij elkaar gekomen vanuit een behoefte om meer samenwerking en verbinding te creëren tussen studenten vanuit het mbo, hbo en wo. Deze groepen hebben zelden contact binnen de studie context, terwijl zij later binnen de arbeidsmarkt wel samen gaan werken. Na een energieke brainstorm is het project Over Bruggen in Amsterdam ontstaan. Voor meer informatie kun je naar onze website www.debildungacademie.nl/bildung-overbruggen/