logo

De Bildung Academie zoekt bouwers – vacature gesloten!

Een diverse groep van 30 mensen hebben zich aangemeld voor het ontwerpproces en gaan vanaf half februari aan de slag met het maken van het eerste semester van het Bildung masterjaar 2019/2020! Heb jij ook interesse? Geen zorgen, er komt een tweede ronde verderop in het jaar. We zijn dan op zoek naar bouwers voor het tweede semester. Houd ons in de gaten via deze website of social media.

De Bildung Academie zoekt bouwers voor het volgende Bildung masterjaar 2019/2020. De aanmelding voor dit ontwerpproces sluit 28 januari en we gaan van half februari tot juni 2019 aan de slag. Deze bouwers ontwerpen het eerste semester van het Bildung masterjaar 2019/2020. Meld je nu aan bij master@debildungacademie.nl.

Wat zijn bouwers?
De bouwers zijn ook wel de ontwerpers van ons onderwijs! De bouwers zijn degenen die het onderwijs  bedenken, maken en innoveren! De Bildung Academie is een bottom-up onderwijsinstelling en ons hoger onderwijs wordt vormgegeven door een diversiteit aan studenten, docenten, ondernemers, kunstenaars en professionals. De Bildung Academie is opgericht vanuit een verlangen dat leefde bij studenten en docenten uit het hoger onderwijs. Een verlangen naar een onderwijsomgeving waarin studenten zichzelf volledig kunnen ontwikkelen en waarin ze hun verhouding tot de wereld bewust vorm kunnen geven. Zowel op cognitief, als op een fysiek en emotioneel niveau.

Masterjaar
Hieruit is het Bildung masterjaar ontstaan, een proeftuin die het hele onderwijssysteem vernieuwt. Deze éénjarige opleiding is gericht op de student. In dit onderwijs ervaart de student wie hij is en wat hem motiveert. Hoe hij zich verhoudt tot de ander en de huidige complexe wereld. Tijdens deze master wordt het geleerde ook vertaald in actie want er is ook een wereld ná het studeren. Vind jij dat de student daarin op het moment goed wordt begeleid?

Wat kan jij doen?
Meedenken en -werken aan een volledige vorm van hoger onderwijs. Word onderdeel van onze beweging en ontwikkel je eigen onderwijs! Tijdens het ontwerpproces werk je in verschillende teams, met elk een eigen leertraject, doel en uitdaging. Door je bij een van deze teams aan te sluiten, krijg je de kans om je eigen kennis en vaardigheden te vergroten op een gebied waar jij graag in groeit. De teams komen maandelijks bij elkaar voor inspiratiesessies en onderwijsexperimenten, daarmee ben je onderdeel van een bruisende Bildungbeweging. Het ontwerptraject start 14 februari <3 en loopt tot juni 2019 en vraagt circa 5 uur per week en is op vrijwillige basis!

Meer over de opbouw van het jaar
Het masterjaar bestaat uit een viertal fases waarin persoonlijke vorming en het leren nemen en dragen van maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal staan. Deze leeromgeving biedt de studenten de context waarin zij zich als mens volledig kunnen ontwikkelen en leert hen om vanuit hun eigen kracht maatschappelijke bijdrage te realiseren. Zie hier een uitgebreide uitleg over het onderwijs en het onwerpproces