logo

Bildung studenten openen de ogen van museum bezoekers in de Hermitage Amsterdam

Wat is kunst? Wanneer doet kunst iets met u? Hoe kan kunst iets vertellen over uzelf en de wereld om u heen? Kunst bekijken is eenvoudig, maar kunst interpreteren, verbanden leggen en op uzelf betrekken is vaak een stuk lastiger… Laat u verwonderen en leer anders kijken naar kunst.

In de maand mei zullen er iedere woensdag Eye Openers rondlopen in de Grote Zaal van de tentoonstelling De schatkamer!. Eye Openers is een samenwerking tussen de Hermitage Amsterdam, De Bildung Academie en De Universiteit voor Humanistiek. Studenten van deze opleidingen zijn breed opgeleid, in staat om alledaagse verbanden te leggen en ze hebben een gave om bezoekers tot nieuwe inzichten te laten komen. Ze staan bekend om hun kritische blik en vernieuwende ideeën. Daarbij kunnen zij abstracte gedachten en ervaringen verbinden met concrete acties.

Tijdens uw bezoek aan de Hermitage Amsterdam gaan Eye Openers – aan de hand van unieke conversatietechnieken – graag in gesprek met u. Zij dagen u uit om tot nieuwe inzichten te komen, nieuwe dingen te zien en te ontdekken.

Laat u inspireren en prikkelen door de vragen van Eye Openers en leer meer over kunst en – misschien wel – over  uzelf.

Waarom De schatkamer?

De Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar! En dat wordt gevierd met een duik in al die fenomenale collecties van de Hermitage in St.-Petersburg. U maakt een inspirerende reis langs bijzondere museumschatten uit de hele kunstgeschiedenis. Van puur gouden archeologische vondsten uit oude culturen, via sculpturen en kostbaarheden uit de Grieks/Romeinse tijd, tot hoogtepunten uit de schilderkunst met grote namen als Da Vinci, Dürer, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto, Velázquez en Van der Weyden.

Ruim tweehonderd kunstwerken vormen voor even een ware schatkamer in de Hermitage Amsterdam. Het fascinerende Venusbeeldje uit 23.000 voor Christus is het oudste object, de duivelse zwaan van de Belgische kunstenaar Jan Fabre het jongste, uit 2016. Een reis door de kunstgeschiedenis, een unicum in Nederland!

Meer informatie en tijden?

Bekijk deze agenda.