logo

Ben jij al lid? Als lid ontvang je 15% korting op je deelname aan de programma’s van de Sprekers Academie!

Meer informatie over het lidmaatschap vind je hier

DE BILDUNG SPREKERS ACADEMIE

Hoe vertel je een overtuigend verhaal? Tijdens het programma van de Bildung Sprekers Academie ga je op zoek naar hoe je vanuit jouw persoonlijkheid een publiek tot aandacht en verwondering kunt brengen. Binnen een gevarieerde groep ga je aan de slag met stemgebruik, houding, improvisatie en tekst opbouw, middels colleges en workshops, maar ook vooral door gewoon te proberen. 

Daarin zul je vaak merken dat je al veer meer kunt dan je denkt, maar gelukkig is er ook voldoende ruimte om te falen en daarvan te leren. Door te luisteren, te ervaren en te doen leer je vertrouwen opbouwen in je publiek en in jezelf om in zowel vertrouwde als nieuwe omgevingen een krachtig verhaal te kunnen neerzetten. 

export-16
export-40

PROGRAMMA'S

Het halfjaar programma bestaat uit zestien wekelijkse bijeenkomsten, de basisonderwerpen die aan bod komen gedurende het halfjaarprogramma zijn theoretische (klassieke) retorica, tekstopbouw, stem en houding.

Binnen het jaartraject wordt er van de ruimte gebruik gemaakt om voor ieder van deze onderwerpen meer verdieping op te zoeken. In het bijzonder wordt er meer stil gestaan bij de relatie tussen luisteren en spreken. Het jaar programma bestaat uit drieëndertig wekelijkse bijeenkomsten.

HALFJAARPROGRAMMA 2019

Het halfjaarprogramma 2019 bestaat uit zestien wekelijkse bijeenkomsten en start op 4 september 2019, de inschrijving sluit op 4 augustus. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur. De kosten voor dit programma bedragen: € 999,-

Klik hier voor de Programmagids van het halfjaarprogramma

HALFJAARPROGRAMMA 2020

Het halfjaarprogramma 2020 bestaat uit zestien wekelijkse bijeenkomsten en start op 5 februari 2020. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur. De kosten voor dit programma bedragen: € 999,-

Klik hier voor de Programmagids van het halfjaarprogramma

JAARPROGRAMMA 2019/2020

Het jaarprogramma 2019/2020 bestaat uit drieëndertig wekelijkse bijeenkomsten en start op 5 september 2019, de inschrijving sluit op 4 augustus. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur. De kosten voor dit programma bedragen: € 1.850,-.

Klik hier voor de Programmagids van het jaarprogramma.

”Over je eigen stemgebruik, houding/gebaren en spreekstijl – en wat het effect daarvan is – leer je niet alleen door te doen, maar ook door te kijken naar anderen. Dat is soms confronterend, maar ook bevrijdend. Die kennis is bovendien niet alleen inzichtelijk voor publiek spreken, maar eigenlijk in veel meer situaties waarin je communiceert. En juist omdat het allemaal al confronterend genoeg is was de groep continu hecht en solidair, en hielp elkaar om verder te komen. Een bijzondere maar ook gewoon erg leuke ervaring; er viel gelukkig ook veel te lachen.”
Ammeke, Islamwetenschapper, 33 jaar
”De bildung Sprekers Academie heeft mij geleerd om kritisch te kijken naar mijzelf: waar ligt mijn kracht en waar ligt mijn uitdaging? Maar vooral heb ik geleerd van de groep sprekers om mij heen. Ik heb geluisterd, geobserveerd en feedback gegeven. Zo heb ik van een ieder wat meegenomen om mijzelf te ontwikkelen tot een meer zelfverzekerde en zelfbewuste spreker.”
Lucas, Student Geneeskunde, 26 jaar

MEER WETEN?

Neem contact op met onderstaande coördinator of stel je vraag via sprekersacademie@debildungacademie.nl

Florian Gerritsen
florian@debildungacademie.nl

Bildung Sprekers, Lezingen & Workshops

Jonge visionairs en vooraanstaande hoogleraren verzorgen onderscheidende en kwalitatief hoogstaande lezingen en workshops over Bildung. Vanuit passie en overtuigingskracht denken onze sprekers en trainers graag mee met u mee, om zo de Bildungvisie en methode toe te passen op het thema, het doel en de specifieke werk-, organisatie-, of leersituatie van uw publiek.

Onze sprekers en trainers zijn zowel in te huren voor een eenmalige lezing of workshop, als voor een reeks workshops of meerdaagse trainingen.

Wat maakt onze sprekers uniek?

  •      (Jonge) visionairs die een wereld en visie van een nieuwe generatie vertegenwoordigen
  •      Ervaringsdeskundigen op het gebied van Bildung
  •      Opgeleid in het spreken door em. prof. mr. Eugène Sutorius (hoogleraar Retorica)
  •      Uitgebreide kennis van de klassieke retorica
  •      Continue training; onze sprekers en trainers worden constant uitgedaagd om zich te blijven ontwikkelen
  •      Diverse disciplines, achtergronden en perspectieven

Ongeacht het thema staat er voor u altijd een relevante spreker, presentator, dagvoorzitter of trainer klaar!

Wat is voor u de toegevoegde waarde?

  •      De Bildung filosofie wordt gekoppeld aan voor u relevante thema’s
  •      Bildung wordt in de praktijk gebracht, is toepasbaar binnen elke setting en direct bruikbaar

Bildung Sprekers

Hans Schnitzler
Digitalisering

Michiel Tolman
Leiderschap, ondernemerschap & transitie

Koen Wessels
Bildung, onderwijs & groepsdynamiek

Ivar Maas
Duurzaamheid, psychologie & klimaat

Dylan Vianen
Bildung, filosofie & retorica

Klaas van Egmond
Duurzaamheid: sociaal-cultureel, milieu en financieel-economisch.

Lucas Zeevenhoven
Geneeskunde, de huisarts & mentorschap

Dylan Ahern
Circulaire economie, democratie & energie

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking via nomair@debildungacademie.nl of 06-57912496