logo

Eindpresentatie: Bottom-up onderwijsvernieuwing

11dec2018

De Boelelaan 1105, Amsterdam

Wij nodigen u van harte uit voor de materialisatiepresentaties van studenten uit het honoursvak “Vorming in vloeibare tijden” - een samenwerking tussen de VU & De Bildung Academie.

bij Vrije Universiteit (KC-07 VU – Hoofdgebouw)

De Boelelaan 1105, Amsterdam

Tijdens deze avond zullen de studenten via presentaties suggesties doen tot onderwijsvernieuwingen op vak-, facultair of universitair niveau. De bijeenkomst is tevens een leuke gelegenheid voor alle docenten, medewerkers en studenten aan de VU en UVA om kennis te maken met het vernieuwende onderwijs zoals  dat is ontwikkeld door De Bildung Academie en de FSW als onderdeel van het honoursprogramma.

De presentaties vinden plaats na 3 maanden bildungsonderwijs waarbij de studenten met wetenschappers, trainers en ondernemers aan de slag zijn gegaan met verschillende manieren van leren en de vraag: “welke elementen willen wij graag binnen onze eigen leeromgeving, de VU en de UvA, implementeren?”.

Zodoende ontwikkelden de studenten in groepsverband een nieuw, eigen stukje onderwijs, met als doel dit ook voor medestudenten toegankelijker te maken.

Om deze prille nieuwigheden na afronding van dit vak zo goed mogelijk een plaats te geven binnen de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam gaan wij graag op deze avond, na afloop van de presentaties, met u hierover in gesprek!

 

Programma

  • 18:30 – 18:40 inloop + aanleiding voor opzetten vak

  • 18:40 – 18:50 uitleg vak

  • 18:50 – 19:30 Presentaties van studenten

  • 19:30 – 19:40 Voortzetting & Afsluiting

    (met uitloop tot 20:00)

 

 

Mocht u vragen hebben n.a.v. deze mail kunt u deze richten tot r.l.koetsier@vu.nl

Wilt u graag aanwezig zijn? Klik dan hier om u aan te melden!

 

Locatie:

Collegezaal KC-07 vindt u door rechtdoor te lopen vanaf de hoofdingang en het trappetje af te dalen. U loopt dan tegen de deuren van de zaal aan.

Graag tot dan!