logo

Jaarprogramma 2019/2020- Bildung Sprekersacademie

05sep2019

Hoe vertel je een overtuigend verhaal? Tijdens het programma van de Bildung Sprekers Academie ga je op zoek naar hoe je vanuit jouw persoonlijkheid een publiek tot aandacht en verwondering kunt brengen. Binnen een gevarieerde groep ga je aan de slag met stemgebruik, houding, improvisatie en tekst opbouw, middels colleges en workshops, maar ook vooral door gewoon te proberen. 

Daarin zul je vaak merken dat je al veer meer kunt dan je denkt, maar gelukkig is er ook voldoende ruimte om te falen en daarvan te leren. Door te luisteren, te ervaren en te doen leer je vertrouwen opbouwen in je publiek en in jezelf om in zowel vertrouwde als nieuwe omgevingen een krachtig verhaal te kunnen neerzetten. 

De programma’s van De Bildung Sprekers Academie richten zich op het fenomeen overtuigingskracht: wat maakt iemand effectief in het overbrengen van een bepaalde boodschap in een verbale context? Op theorie niveau wordt gebruik gemaakt van kennis uit de klassieke en moderne retorica om antwoord te geven op deze vraag, op praktijkniveau wordt middels oefeningen uit theater en voordrachtskunde deze kennis omgezet in kunde. Als een Bildungsprogramma vormen je eigen competenties, overwegingen en denkwijzen het uitgangspunt en is er veel ruimte voor ervaren, reflectie en discussie. Bovendien staat de verhouding tussen de deelnemer als individu, als deel van een groep en als deel van een samenleving centraal. Want overtuigingskracht is geen objectief iets; het komt tot stand in de interactie tussen het individu en de groep, tussen een spreker en een publiek.

JAARPROGRAMMA 2019/2020

Het geven van een persuasieve toespraak is de kernfocus van de retorica, maar overtuigend spreken speelt zich uiteraard af in meer contexten dan alleen de speech. In tal van alledaagse situaties, of we nu een discussie voeren met een vriend of vriendin, sollicteren op een baan of een punt willen maken in een vergadering, zijn we doelbewust bezich met overtuigen. Het jaarprogramma concentreert zich daarom op overtuigingskracht in de meest brede zin van het woord en heeft als doel om deelnemers op te leiden tot overtuigend spreker in zowel formele als informele situaties.

Het jaarprogramma 2019-2020 bestaat uit 33 wekelijkse bijeenkomsten (en een afsluitend diner) en start op 5 september, 2019. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavonden van 19.00 tot 21.30.

Kosten voor het jaarprogramma van de Bildung Sprekers Academie bedragen €1850,- excl. BTW. Leden ontvangen 15% korting. Studenten of personen die uiterlijk één jaar geleden een bachelor of masteropleiding hebben afgerond ontvangen op vertoon van hun bewijs van inschrijving 35% korting (niet geldig in combinatie met ledenkorting).


Let op! De inschrijving voor dit programma sluit op 26 augustus 2019. AANMELDEN

Persoonlijke gegevens

Naam (voor- en achternaam)

Aanhef

Leeftijd

Telefoonnummer

Emailadres

Hoe bent je bij ons terecht gekomen?

Wat is jouw leerbehoefte?