logo

Liefde

03sep2018

Wat is liefde? Dit is misschien wel een van de moeilijkste vragen ooit gesteld. Is liefde alleen voelbaar in een romantische relatie? Kun je liefde ervaren in je werk of in de natuur? Hoe staat het eigenlijk met jouw zelfliefde? In deze module gaan we samen op onderzoek. Dit doen we vanuit verschillende invalshoeken. We kijken wat het maatschappelijke beeld van liefde is vanuit een cultureel-historisch perspectief. We onderzoeken vervolgens wat wij eigenlijk zelf zien als ‘goede liefde’ en hoe we hier vorm aan (kunnen) geven. Zijn deze beelden die we hebben wel realistisch en haalbaar? Wat zijn eigenlijk onze eigen valkuilen in een romantische relatie? Daarnaast staan we in deze module ook stil bij andere vormen van liefde. Zo onderzoeken we thema’s als liefde en werk, liefde en natuur, liefde en het grote geheel en zelfliefde.

 

Avondbildung: Liefde

Acht avonden lang dagen we je uit om jouw verhouding tot liefde te onderzoeken. Er zijn  inspirerende gastmeesters die langskomen om je mee te nemen in verschillende perspectieven. Daarnaast gebruiken we veel actieve werkvormen om een stap verder te gaan dan informatie alleen. We gaan in gesprek over wat je drijft, de keuzes die je maakt in de liefde, maar ook wat eventuele angsten en belemmeringen zijn. Dit delen gebeurt in een groep mensen met diverse achtergronden en vanuit allerlei levensfases. Hierdoor kan je je blikveld meer openen en kom je tot nieuwe inzichten en perspectieven.

Voor wie?
Avondbildung is voor mensen die…

  • Behoefte hebben aan prikkeling en inspiratie.
  • Zichzelf verder willen ontwikkelen.
  • De liefde willen ontdekken vanuit hoofd, hart en handen
  • Zin hebben in avontuur!

Wat kun je verwachten?

  • Deze module bestaat uit acht bijeenkomsten plus een kennismakingsbijeenkomst en een afsluitingsbijeenkomst.
  • De bijeenkomsten zijn telkens op een maandagavond. De data van de avondbijeenkomsten zijn (onder voorbehoud): 23 april, 7 mei, 14 mei, 28 mei, 4 juni 11 juni 18 juni, 25 juni. De locatie voor de avonden zal nog bekend worden gemaakt. De tijden van de avond zijn van 18:45 tot 22:00 uur.
  • Daarnaast vindt er een kennismakingsbijeenkomst plaats op zaterdag 21 april, en een afsluitende bijeenkomst op zaterdag 30 juni. Dit betreft een hele introductiedag en een halve dag voor de afsluiting van het programma.

De kosten voor het volgen van dit Bildungprogramma bedragen € 875,-*

(*) Studenten en mensen met een lager inkomen komen we graag tegemoet. Wil je graag meedoen maar kun je het inschrijfgeld niet opbrengen. We kijken graag met jou naar een passende persoonlijke oplossing.

Vind je dit allemaal reuze interessant maar ben je nog niet klaar om je in te schrijven? Meld je hier aan dan houden we je op de hoogte en laten we weten wanneer het bijna vol zit.

Wil je op de hoogte worden gehouden van deze module? Voor meer informatie of vragen kun je altijd mailen naar avondbildung[at]debildungacademie.nl.