logo

Dylan Vianen

Dylan is filosoof, één van de initiatiefnemers van De Bildung Academie en secretaris van de stichting. In zijn uitvoerende functie als hoofd onderwijs, retorica docent en Bildung adviseur houdt Dylan zich dagelijks bezig met de vraag hoe Bildung als ideaal te vertalen naar diverse  onderwijspraktijken.  Waarom is Bildung  vandaag de dag belangrijker dan ooit? Hoe didactiseren en pedagogiseren we Bildung in de les van alledag? En hoe sluiten organisatie en onderwijs op elkaar aan als het om Bildung gaat? Want Bildung voltrekt zich niet toevallig, maar vereist een actieve houding. Op interactieve wijze zet hij samen met u een eerste of een volgende stap in uw bildungsproces.

“Als we het over Bildung hebben moeten we meer dan alleen praten en denken, we moeten doen.”

Daarbij is Dylan retorica expert; in een of meerdere praktijksessies verkent hij samen met u de kunst van het overtuigen middels taal. Hoe word je een overtuigend mens? Hoe zet je jouw lichaam retorisch in? En wat is jouw retorische kracht en uitdaging?

Zijn bevindingen en overdenkingen deelt hij geregeld in lezingen en verhalen. Zie hier zijn bijdrage aan de Socrateslezing 2016 van het Humanistisch Verbond en MaatschapWij.

 

06-36003582
dylan@debildungacademie.nl
LinkedIn