logo

Sofia Maza

Ik heb altijd al een brede interesse gehad. In 2011 begon ik met de studie psychologie aan de UvA. Tijdens de studie Ik was op zoek naar ruimte om meer te ontdekken, te leren en te groeien. Ook op andere gebieden dan de psychologie. Die tijd en ruimte bleken moeilijk te vinden.

In 2015 vertelde een vriend me over De Bildung Academie. Daar zou volop ruimte aanwezig zijn, en zou je als student zelfs gestimuleerd worden om deze ruimte in te nemen. Dat bleek inderdaad het geval. Ik meldde me aan als student voor de tweede generatie van De Bildung Academie. Tijdens dat bildungssemester heb ik ontzettend veel geleerd. Vooral dingen die ik vooraf niet had verwacht. Dat was mogelijk door de manier waarop de academie is opgezet, en door de inspirerende en fijne mensen die het aantrekt. Ik heb mezelf nu weer wat meer ontrafeld en weet beter hoe ik het beste uit mezelf kan halen.

Van alle modules heeft vooral de module Energie me geïntrigeerd. Na mijn semester als student ben ik aan de slag gegaan met het doorontwikkelen van deze module en het gidsen van een nieuwe generatie studenten.

Het mooie aan De Bildung Academie is dat alles mogelijk is. Je vormt je eigen onderwijs. Ik zou elke student die nieuwsgierig is, op zoek is naar een avontuur en het heft in eigen handen wil nemen aanraden om zich onder te dompelen in de wereld van De Bildung Academie.