Hans Schnitzler
De invloed van digitalisering, technologie en kunstmatige intelligentie op ons leven.
Hans Schnitzler is naast (gast)docent bij De Bildung Academie ook filosoof, schrijver en columnist voor het onderzoeksjournalistieke platform Follow The Money. Daarnaast is hij regelmatig te gast bij televisie- en radioshows en is hij keynote spreker op bijeenkomsten over technologie, ethiek en onderwijs. De invloed van digitalisering, technologie en kunstmatige intelligentie op ons alledaagse leven staan centraal in zijn werk.
Sinds het afronden van zijn studie filosofie aan de VU, houdt hij zich bezig met het uitwerken van filosofische inzichten en schrijven van essays en opiniestukken. In 2017 publiceerde hij het boek "Kleine filosofie van de digitale onthouding". Dit boek is ontstaan uit wederzijdse inspiratie bij het begeleiden van studenten bij De Bildung Academie.
Als Bildung spreker zet Hans mensen aan tot kritisch denken over de rol van digitale middelen op maatschappelijke ontwikkelingen
Hans Schnitzler is betrokken, kritisch en ontwapenend. Zijn ervaring in multidisciplinaire kunstprojecten en als filosoof, loopbaancoach en docent geschiedenis in het (hoger) onderwijs, neemt hij mee als spreker.
Welke prijs betalen we voor het voortdurend aan staan? Wat is het effect van offline gaan in een wereld die altijd online is? Wat is de impact van digitalisering op jou als mens?
Met inzichten en oefeningen weerbaarheid stimuleren. Zo zet Hans Schnitzler mensen aan tot kritisch denken over de rol die onze digitale middelen spelen op dergelijke maatschappelijke ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan een digitale onthouding waar geen vrijheid van, maar vrijheid tot technologie wordt gecreëerd.
Hans Schnitzler is zowel in te huren voor een eenmalige lezing of workshop, als voor een reeks workshops of meerdaagse trainingen. Gesproken op o.a. Radboud Universiteit: Worstelingen van de smartphone-mens, Pakhuis de Zwijger: Filosofie van de digitale onthouding, Stadsschouwburg: Facebook Farewell Party.